Home Onderwijspraktijk
De Onderwijspraktijk

Werkruimtepraktijkruimte_kl
Ik geef de lessen in een mooie, lichte, rustige kamer, grenzend aan mijn huis. Het pand is gelegen aan het Hazeveld, in het centrum van Alphen aan den Rijn, op 4 min loopafstand van trein- en busstation. Ik heb ook een hond. Als de leerlingen dat fijn vinden, ligt ze tijdens de les naast ons op de grond; ze straalt rust en vertrouwen uit.

Leermiddelen
Er zijn vele les- en testmethoden op voorraad; in papiervorm, als software of in spelvorm.  Indien nodig worden lesboeken of methodes besteld. Voor de (cognitieve) bouwstenen van het leren zijn spellen en verrijkingsmateriaal beschikbaar.

Registratie
In 2003 ben ik als RT’er officieel geregistreerd bij de LBRT: de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers.  Deze registratie ®  is het kwaliteits keurmerk van de LBRT.  Zie ook het menu ‘Remedial Teaching’.

Leerlingenpraktijkbuiten_kl
Ik help in mijn praktijk ca. 40 kinderen. Velen komen voor lees- en spellingsproblemen (zoals Dyslexie), rekenproblemen (Dyscalculie) of gedragsproblemen (zoals ADHD of Autisme) die hun school vorderingen bemoeilijken.
Ik begeleid ook hoogbegaafde kinderen zodat zij beter omgaan met hun specifieke manier van leren.

Het merendeel van de leerlingen komt wekelijks, op een vast tijdstip. Anderen komen 1 of 2 x per maand of op afspraak.

 

Copyright | Connie de Blank | 2020